1995 – Ace Ventura: When Nature Calls

Vi finder i Himalaya, Ace Ventura, der skal redde en vaskebjørn oppe på et bjerg, men vaskebjørnen falder i døden, og ace bukker under for en svær depression og slutter sig til et tibetansk kloster. Der, bliver han opsøgt af en britisk korrespondent, Fulton Greenwall, der arbejder for et provisionelt konsulat i det fiktive afrikanske land, Nibia. Ace afviser pænt, men bestemt i første omgang, men munkene er vilde med at komme af med ham, og giver ham en undskyldning for at kunne retfærdiggøre hans afgang.

Greenwall udsættes for Ventura’s tvivlsomme adfærd, da han efterligner forskellige dyrs parringskald, og senere, da de kører afsted i Afrika til mødestedet, er lige voldsom nok når jeepen skal parkeres. Greenwall afslører så hvad Ace Ventura skal hjælpe ham med – at finde den store hvide flagermus “Shikaka”, der er et helligt dyr for den indfødte Wachatistamme, som skulle gives i medgift til Wachati-prinsessen, der skal giftes med Wachootoo-prinsen. Efter ankomsten til Nibia og mødet med Vincent Cadby, begynder Ace opklaringsarbejdet, men skal lige overvinde sin frygt for flagermus først.

Da Ace, sammen med sin abe, Spike, begynder opklaringsarbejdet, møder han og bliver ven med stammens prinsesse, der gør sit bedste for at forføre ham. Men han fortækller, at han har sværget en ed til gejstlig cølibat, men må går i sin hytte efterfølgende for at “arbejde med hans mantra”. Ace bliver også ven med stammens prins, Ouda, der hjælper ham. Ace’s efterforskning indebærer at fjerne åbentlyse mistænkte dyremishandlere, krybskytter og en safaripark ejer, og meget mere, og havner midt imellem den voksende skalering af trusler mellem Wachati og Wachootoo stammerne. Efter at være angrebet med bedøvelsespile, mistænker Ace, Wachootoo medicinmanden for at have stjålet flagermusen, da han misbilliger brylluppet. Han rejser til Wachootoo stammens by, hvor Ouda oversætter høvdingens ord dårligt. Høvdingen tror fejlagtigt, at Ace er “den hvide djævel”, og kræver at han skal gennemgå mange smertefulde og ydmygende udfordringer, for at vinde deres tillid. Han består alle prøverne med sin kreative talenter, men hans sidste udfordring, er en “cirkel af død”-kamp mod deres hårdeste kriger – der er meget mindre end Ace, men til gengæld er en hård nød at knække. Hele stammen griner over Ace, der bliver banket af deres kriger, men erklærer ham så deres tillid, og slipper ham fri igen. Stammen fortæller Ace, at hvis ikke flagermusen er returneret til tiden, vil de erklære krig mod Wachatistammen. Da Ace forlader lejren, bliver han skudt med en bedøvelsespil fra stammen, og på vej tilbage til byen, går det pludselig op for ham, at det ikke er den samme pil, som den han blev skudt med – hvilket betyder, at Wachootoo ikke havde kidnappet Shikaka. Det lykkes ham at finde to australske krybskyttere der har flagermusen, og han distraherer dem ved at efterligne en gorillas parringskald. desværre falder de ikke for det, og skyder Ace med en bedøvelsespil og fører ham væk.

Da Ace vågner op, prøver han at finde ud af hvordan krybskytterne er indblandet i stammekrigen. Ace beslutter sig for at søge råd via astralprojektion hos Grand Abbot, og efterfølgende deducerer han, at det kun kan være Cadby, der står bag konflikten, kun for at kunne besætte de flagermusehuler, der indeholder guano, som kan sælges som gødning for millioner dollars. Da Ace konfronterer Cadby, finder han ud af, at han kun er hyret som værende et alibi for Cadby, og bliver arresteret af stammehøvdingen Hitu. Ace bliver hjulpet fri, af en afrikansk elefant, så han kan tilkalde hjælpe fra junglens dyr for at ødelægge Cadbys hus. Cadby flygter med flagermusen i sin bil, men Ace forfølger ham i en stor monstrertruck, som han smadrer Cadbys bil med.

Ace, der har overvundet sin frygt for flagermusen, returnerer den lige i tide til at stammerne står overfor hinanden, klar til at slås. Da Cadby var sluppet væk fra bilen med livet i behold, opdages han af Ouda, der kalder ham “White Devil” for at købe Ace mere tid, og begge stammer forfølger Cadby, der støder ind i en brunstig hungorilla. Wachati-prinsessen giftes med Wachootoo-prinsen, som viser sig at være Ace’s modstander, der ydmygede ham under udfordringen. Kort efter prinseparret er gået ind i hytten for at fuldbyrde ægteskabet, men en skrig lyder kort efter, da prinsen kommer vred ud af hytten og peger på Ace, der i panik skynder sig at flygte fra de to stammer, der jagter ham.

Instruktion: Steve Oedekerk
Producere: James G. Robinson
Forfattere: Steve Oedekerk
Baseret på: Karakterer af Jack Bernstein
Spilletid: 90 min.
Genre: Komediefilm
Udgivet: 10. november 1995 (USA), 25. december 1995 (DK)

MEDVIRKENDE:

Jim Carrey – Ace Ventura
Ian McNeice – Fulton Greenwall
Simon Callow – Vincent Cadby
Maynard Eziashi – Ouda
Bob Gunton – Burton Quinn
Sophie Okonedo – The Wachati Princess
Tommy Davidson – The Tiny Warrior
Adewale Akinnuoye-Agbaje – Hitu (as Adewalé)
✞Danny Daniels – Wachootoo Witch Doctor (as Danny D. Daniels)
✞Sam Phillips – Wachootoo Chief (as Sam Motoana Phillips)
Damon Standifer – Wachati Chief
Andrew Steel – Mick Katie
Bruce Spence – Gahjii
Tom Grunke – Derrick McCane (as Thomas Grunke)
Arsenio ‘Sonny’ Trinidad – Ashram Monk
Kristin Norton – Pompous Woman (as Kristen Norton)
Michael Reid MacKay – Skinny Husband
Kayla Allen – Airplane Stewardess
Ken Kirzinger – Helicopter Pilot
Dev Kennedy – Dad Tourist
Patti Tippo – Mom Tourist
Sabrinah Christie – Girl Tourist
Warren Sroka – Boy Tourist
Gene Williams – Palestander
Leif Tilden – Gorilla Performer

UKREDITERET:

G.W. Bailey – Lieutenant
Luke Benko – Tourist
Binx – Spike
Joe Greene – Cameo
Stacie Johnsen – Tourist
Patrick Michael Strange – Ashram Monk

TRIVIA:

 • Filmen blev optaget fra den 27. marts til 28. juli 1995.
 • Selvom filmen ikke var nær så populær som den første film, indtjente denne dog næsten det dobbelte af den første film, mere end 212 millioner dollars på internationalt plan. Filmens budget var på 30 millioner dollars.
 • Filmen er skrevet og instrueret af Jim Carreys nære ven, Steve Oedekerk, der også havde medvirket i processen til den første film.
 • Da filmen begyndte optagelserne, var det med Celtic Pride-instruktøren Tom DeCerchio, som dog blev erstattet af Oedekerk, der skrev for Carrey i serien In Living Color, og var konsulent på manuskriptet i den første film.
 • Ifølge Simon Callow, kunne Jim Carret egentlig ikke lide at lave filmen, hvilket gjorde oplevelserne på sættet akavet. Han blev nødt til at lave den, da han var kontraktligt bundet til at lave en efterfølger.
 • Ifølge Jeff Daniels, havde han fået forklaringen fra Carry om, hvorfor han ikke brød sig om efterfølgeren. For det første kunne han ikke lide det, at Ace skulle være bange for flagermus, og kæmpede med instruktøren om at få det ændret til, at Ace bare var allergisk overfor dem. Han var også nervøs for en negativ reaktion for, hvordan Ace behandlede de indfødte, hvilket overraskede ham, at filmen ikke er bandlyst pga. det.
 • Carrey var også syg det meste af produktionen, så meget så Simon Callow’s kontrakt udløb før han kunne filme hans scener færdig. Han fik ikke betaling for overarbejde, da Carrey’s sygdom blev anset for at være “Guds handling”, hvilket Carrey selv synes er unfair. Da Callow havde andre forpligtelser i London, foreslog producenterne at han fløj regelmæssigt på første klasse, som kontrakten var anført med. Det var først senere, at han fandt ud af, at producenterne trak udgifterne fra hans flyveture fra hans samlede løn. Med andre ord, “endte han med at arbejde næsten gratis”.
 • Jim fik 15. millioner dollars for denne rolle – præcis halvdelen af filmens 30 millioner dollars budget. Det var Oedekerk der foreslog ham at forhandle med Morgan Creek Productions, og det var bekvemt, da han jo selv blev filmens instruktør og hjalp med at forhandle det igennem.
 • Carrey sagde at han efter denne film, ikke ville bruge resten af sit liv på at lave Ace Ventura film, og instruktøren var enig, og gik videre til andre projekter.
 • Den monstertruck som Ace kører i, er en Chevrolet S-10 Modified 1989. Den blev i øvrigt kaldt “Push ‘n Stomp” før den blev nymalet.
 • Næsten alle jagttrofæer og udstoppede dyrehoveder der vises i filmen er falske.
 • Jim Carrey og Michael Reid MacKay spillede begge med i Batmanfilm – Carrey i “Batman Forever” (1995) som Riddler og MacKay i “Batman & Robin” (1997) som Antonio Diego/Bane.
 • Jim Carrey og Adewale Akinnuoye-Agbaje Har begge spillet Batmanskurke. Carrey som Riddler og Agbaje som Killer Croc i Suicide Squad (2016).
 • Da Jim Carrey glemmer sin replik, da de skal køre til konsulatet første gang, begynder han at synge temaet til filmen Chitty Chitty Bang Bang. Begge skuespillere blev i karakter og instruktøren elskede det, så det blev brugt i filmen.

FILMLOKATION:

 • I Juni 1995, blev scener filmet i South Carolina, og i juni blev der filmet udenfor Hondo, nær San Antonio, TX. Dele af filmen var også filmet i British Columbia, Canada.
 • Camp Waldemar, 1005 Ranch Road 1340, Hunt, Texas, USA (Google Maps)
 • Alle scener i junglen i filmen, blev bl.a optaget her på Botany Bay Plantation, 7510 Botany Bay Road, Edisto Island, South Carolina, USA (Google Maps)
 • Den afrikanske by blev bygget på 777 Ranch, 1829 County Road 432, Hondo, Texas, USA (Google Maps)
 • Det britiske konsulat i Bonai blev eksteriør-optaget her på Cherokee Plantation, 5109 Combahee Rd, Yemassee, South Carolina, USA (Google Maps)
 • Panorama Ski Resort, Panorama, British Columbia, Canada (Google Maps)

LINKS:

Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *