1994 – The Next Karate Kid

Mr. Miyagi rejser til Boston, Massachussetts for at deltage i en mindestjeneste til de japansk-amerikanske soldater, der kæmpede i 442. Regimental Combat Teamet under Anden Verdenskrig. Her møder han Louisa Pierce, enken efter sin overordnede officer, og en løjtnant Jack. Hjemme hos Pierce mindes de gamle minder og krigshistorier. Miyagi præsenteres for Pierces barnebarn, Julie, en teenager i gymnasiet, der kæmper med vrede på grund af tabet af hendes forældre i en bilulykke. Hendes opførsel har ført til gnidninger mellem Julie og hendes bedstemor, samt hendes medstuderende og lærere. Hun sniger sig ind på skolen om natten for at pleje en såret høg, som hun kalder Angel, som hun holder i et duebur på taget.
Miyagi inviterer Louisa til at bo i sit hus i Los Angeles, og passe hans have, mens han bliver i Boston for at tage sig af Julie. I skolen møder Julie Eric McGowen, der er i lære som sikkerhedsvagt, og med i et lysskyt broderskab, Alpha Elite, der står for sikkerheden på skolen. Medlemmerne i broderskabet læres at håndhæve skolens regler, specielt med fysisk magt, af lederen, Oberst Paul Dugan, hvis mest hårde og aggressive elev er Ned Randall, der gør uønskede seksuelle tilnærmelser mod Julie.
Da Julie undgår at blive ramt af en bil, ved at hoppe i en tigerposition, lærer hun endelig at betro sig til Miyagi, da han anerkender hendes talent. Hun afslører, at hun blev undervist i karate af sin far, som lærte af sin bedstefar, Miyagis elev.
Efter at have sluppet fra en gruppe fra Alpha Elite, efter hun havde fodret sin høg, arresteres hun af politiet, og bliver suspenderet i to uger af Dugan. Miyagi bruger denne tid på at tage Julie med til et buddhistisk kloster, for at lære hende karatens sande måder, samt at håndtere hendes vrede. Julie lærer gennem lektionerne om balance, koordinering, opmærksomhed og respekt for alt liv.
Hun bliver ven med munkene, som til sidst holder en fødselsdagsfest for hende, og giver hende en kage og en pil, som Miyagi havde fanget midt i en demonstration af Zen-bueskydning. Munkende besøger hende også i Boston, hvor de spiller bowling med Miyagi. En lokal spiller udfordrer dem, men taber kampen.
Da Julie vender tilbage til skolen, opdager hun, at Angel er blevet fundet af Ned, der anmeldte hende til dyrekontrollen. Miyagi hjælper Julie med at sætte Angel tilbage til naturen. Som forberedelse til skoleballet, lærer Miyagi Julie at danse, og køber en kjole til hende. Julie går til ballet med Eric, men efter ordre fra Dugan blander Alpha Elite gruppen sig. Da Eric får brækket sin arm, beder Ned ham om at passe sig selv.
Eric kører Julie hjem og kysser hende. Ned følger efter dem, og smadrer Eric’s bilrude med et baseballbat. Ned udfordrer Eric til slåskamp ved havnen og får følgeskab af Dugan og Alpha Elite. De sætter ild til Eric’s bil, og tæsker ham, men han reddes af Julie og Miyagi.
Ned forsøger at få fat i Julie, men hun udfordrer ham til kamp, og klarer sig med den karate hun har lært, selv da Ned smider sand i hovedet på hende. Julie vinder kampen, og Dugan mobber resten af gruppen til at fortsætte slåskampene, men de nægter. Miyagi udfordrer derefter Dugan, og vinder, hvilket får Alpha Elite til at droppe deres leder.
Filmen afsluttes med, at vi ser Angel, der flyver frit over vandet.

Dansk titel: The Next Karate Kid
Instruktion: Christopher Cain
Producer: ✞Jerry Weintraub
Forfatter: Mark Lee
Baseret på karakterer skabt af: Robert Mark Kamen
Spilletid: 112 min.
Genre: Kampsport, ungdomsfilm, drama, osv
Udgivet: 12. august/09. september 1994 (USA)
Fotogalleri

MEDVIRKENDE:

✞Pat Morita – Miyagi (as Noriyuki ‘Pat’ Morita)
Hilary Swank – Julie Pierce
Michael Ironside – Dugan
Constance Towers – Louisa
Chris Conrad – Eric
Arsenio ‘Sonny’ Trinidad – Abbot Monk (as Arsenio Trinidad)
Michael Cavalieri – Ned
Walton Goggins – Charlie (as Walt Goggins)
Jim Ishida – Tall Monk
✞Rodney Kageyama – Monk
✞Seth Sakai – Buddhist Monk
Eugene Boles – Mr. Wilkes
Keena Keel – School Clerk
Tom O’Brien – Gabe
Thomas Downey – Morgan (as Tom Downey)
Brian McGrail – T.J.
Wayne Chou – Pizza Driver
✞Daniel Inouye – Senator (as Senator Daniel Inouye)
Gustave Johnson – Wison
✞Brian Smiar – O’Connor
Christopher Beam – Westcott Boy
Eric Beam – Westcott Boy
Scott Powderly – Westcott Boy
Davis Robinsonv – Leon
Anthony Ejarque – Ernie
Steven Mark Friedman – Ted
Christopher Wilder – Roland
Annette Miller – Sales Woman
✞Bud Ekins – Jack Russell
Paul Bronk – Larry Townes
Fred Fontana – Dusty
Julie Weintraub – Girl at Prom (as Julie Caroline Weintraub)
Johnny Melton – Bungee Jumper
Chad Melton – Bungee Jumper
Scott Strupe – Bungee Jumper

UKREDITERET:

Melissa Calheno – High School Student
Phillip V. Caruso – Prom Photographer
Mark Grant – Prom DJ
Robert Harrell – Alpha Team member
Dan Marshall – High School Kid at Prom
Frank Principe – Self
Robin Reck – Bowler
Hebron Simckes-Joffe – High School Student
Mark Vafiades – Bowling Team Member
Dared Wright – Bowler
Jason Yee – High school student

TRIVIA:

 • Filmen blev indspillet fra den 26. juli 1993 og sluttede 21. august 1994.
 • Efter premieren, blev filmen en kritisk og kommerciel fiasko, på trods af, at mange kritikere roste skuespillet, så man i sidste ende filmen som helt unødvendig.
 • Filmens budget var på 12 millioner dollars, og indtjente kun 15,8 millioner dollars.
 • John G. Avildsen skulle oprindeligt have instrueret denne film, men droppede den til fordel for “8 Seconds” (1994).
 • Filmens fiasko sikrede, at franchisen forsvandt fra biograferne i 16 år, og først dukkede op igen i 2010 med en remake af den originale film, der franchisens økonomiske vinder med 171, 8 millioner dollars. Karate Kid (1984) tjente 90,8 millioner dollars, Karate Kid II (1986) tjente 115,1 millioner dollars og Karate Kid II (1989) tjente 38,9 millioner dollars. Denne film tjente kun 8,9 millioner dollars.
 • Dette var Pat Moritas sidste Karate Kid film. Han leverede et solidt stykke arbejde i filmen. Han er den eneste, der har medvirket i alle 4 film.
  DØD: Han døde i sit hjem i Las Vegas af nyresvigt efter en urinvejsinfektion og galdeblæreinfektion, den 24. november 2005, 73 år gammel.
 • Selvom filmen var en fiasko, så roste kritikerne Hillary Swank, og det anses stadig som at være rollen, der gjorde hende til en berømthed. I 2005 rostes hun i en artikel, der beskrev hendes beslutsomhed og atletiske drive, der skinner igennem, nøjagtig som i den prisbelønnede film “Million Dollar Baby” (2004), hvor hun vandt i kategorien “Best Actress in a Leading Role”, samt mange andre kendte filmpriser.
 • Hillary Swank var kun 18, da hun prøvede som Julie, og slog så 500 andre håbefulde skuespillerinder.
 • Daniel LaRusso, der er med i de tre første film, er ikke med i denne. Man formoder, at han tog sin uddannelse. Miyagi kommer til at se Julie skifte tøj, og kommenterer, at han var vant til at bo sammen med en dreng, Daniel-san. Macchio havde ingen interesse i at blive den næste Stallone, med efterfølgere, selvom han 24 år efter sagde ja til at medvirke i Cobra Kai tv-serien baseret på filmene.
 • Michael Ironside, der spillede Dugan, måtte stoppe med at træne taekwondo, fordi han fik ødelagt begge sine ben i kampscenerne.
 • Togværftet, hvor Eric arbejdede som sikkerhedsvagt, er MBTA’s Cabot Yard, hjemsted for Red Line, der ligger i det sydlige Boston.
 • Rodney Kageyama, der spiller munken med briller, havde også en lille rolle i The Karate Kid del II som landsbyboeren, der tilbyder Soto skyld ved knogledansen.
  DØD: Han døde af lymfekræft den 9. december 2018, 77 år gammel.
 • 1994’s top ti-hit ‘You Gotta Be‘ af Des’ree blev vist under filmens afsluttende kreditter.

FILMLOKATIONER:

 • Mr. Miyagi deltager i mindestjeneste til faldne soldaterkammerater ved Fort Myer, Arlington, Virginia, USA (Google Maps)
 • Julies gymnasium ligger ved Brookline, Massachusetts, USA(interiør og eksteriør) (Google Maps)
 • Castle Hill, Crane Estate – 280 Argilla Road, Ipswich, Massachusetts, USA (Google Maps)
 • Benzintanken ligger ved Groton, Massachusetts, USA (Google Maps)
 • Tufts University – 169 Holland Street, Somerville, Massachusetts, USA (Google Maps)
 • Julie’s hus ligger ved 59 Hyde Avenue, Newton, Massachusetts, USA (Google Maps)
 • Halibut Point, Rockport, Massachusetts, USA (Google Maps)
 • Newton, Massachusetts, USA (Police station exteriors & private home scenes) (Google Maps)
 • Bowlingbanen ligger ved Boston Bowl, 820 Morrissey Blvd, Dorchester, Massachusetts, USA (Google Maps)

 

LINKS:
Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *