1986 – The Karate Kid Part II

Kort efter at have vundet All-Valley Karateturneringen, bliver Sensei John Kreese rasende på Johnny’s nederlag og angriber ham på parkeringspladsen. Miyagi standser Kreese og pacificerer ham, ved at true med en dødbringende karatehug, men i stedet for at slå tager han med to fingre fat i Kreeses næse, siger en truttelyd, og går sin vej. Johnny og hans venner dropper Cobra Kai efter at have set den sande Kreese.
Seks måneder efter, besøger Daniel Mr. Miyagi efter en afslutningsfest. Han er vred fordi han er blevet dumpet af Ali, der havde fundet sig en ny kæreste som er fodboldspiller, og at hans mor har fået nyt jobtilbud i Fresno, hvor han er tvunget til at bruge hele sommeren sammen med hende. Men Miyagi kan allerede berolige Daniel, da han havde snakket med hende og hun accepterede at Daniel bliver hos ham. Miyagi får et brev, der fortæller at hans far er syg. Han planlægger derfor at besøge sin hjemby på Okinawa øen, og tager Daniel med sig.
Miyagi fortæller en historie om den kvinde han forelskede sig i, Yuki, der var tvunget til at gifte sig med hans bedste ven Sato, sønnen af en af byens rigeste mænd og også en af hans fars karateelever. Efter at have meddelt at han ville gifte sig med Yuki, udfordrede Sato ham til en kamp til døden for at redde hans ære. I stedet for at kæmpe, forlod Miyagi landet. Han forklarer Daniel, at Sato stadig bærer nag, fordi der ikke er nogen tidsbegrænsning for en mands ære.
I Okinawa bliver Miyagi og Daniel mødt af Chozen Toguchi, der tager dem med til et møde med Sato, og afslører at han er Satos nevø. Sato kræver at Miyagi kæmper imod ham, men Miyagi nægter.
Da de ankommer til landsbyen bliver de budt velkommen af Yuki og hendes niece Kumiko. De finder ud af, at Sato er blevet en rig mand, på supertrawler-industri, som har ødelagt den lokale fiskepopulation og har gjort landsbyboerne fattigere, de er tvunget til at leje ejendomme af Sato, der ejer landsbyens grund. Yuki afslører, at hun aldrig giftede sig med Sato, på grund af sin kærlighed til Miyagi. Efter Miyagis far dør, giver Sato ham tre dage til at sørge i af respekt før deres kamp.
Miyagi viser Daniel hemmeligheden bag sin families karate – en håndholdt tromme, der illustrerer “trommeteknikken”, et bloker-og-forsvar karatebevægelse, som Daniel begynder at øve sig på. Miyagi sørger over sin far, og Daniel fortæller ham om sin egen fars død.
Noget tid senere, afslører Daniel Chozen’s fupmageri i sin købmandsforretning. Chozen bliver vred og anklager Daniel for at fornærme han ære og begynder at chikanere ham. Efter flere møder, ender det med, at Chozen og hans venner angriber Daniel og smadrer Miyagis familieejendom. Miyagi og Daniel planlægger at vende hjem til Los Angeles før situationen forværres. I mellemtiden dukker Sato op med bulldozere og truer med at ødelægge landsbyen, hvis Miyagi ikke vil kæmpe. Miyagi er tvunget til at acceptere, men kræver at Sato underskriver landsbyens grund permanent til landsbyboerne uanset kampens resultat. Sato indvilger modvilligt, efter at Miyagi har beskrevet det som en “lille pris” at betale for hans ære.
Kampdagen starter dårligt – en tyfon er på vej. Landsbyboerne skjuler sig i et nærliggende husly, men sato er fanget, da hans dojo jævnes med jorden af stormen. Miyagi og Daniel redder ham i sikkerhed, og Daniel redder en lille pige, der var kravlet op i et klokketårn. Sato beordrer Chozen til at hjælpe ham, men nægter. Sato skynder sig ud og hjælper dem i stedet. Han slår derfor hånden af Chozen, der skamfuldt løber ud og væk i stormen.
Dagen efter begynder genopbygningen af landsbyen, og Sato vender igen tilbage med sine bulldozere – kun for at hjælpe til denne gang. Sato overdrager grunden til landsbyen og beder om Miyagis tilgivelse, som han accepterer. Daniel og Kumiko spørger Sato om han vil være vært for årets kommende O-bon-festival i et ceremonielt slot. Sato siger ja, og beder Daniel om at deltage i fejringen.
Mens Kumiko udfører sin dans på festivalen, glider en hævngerrig Chozen ind på scenen, og tager Kumiko til fange og kræver at kæmpe mod Daniel til døden. Daniel har intet valg, og prøver at bekæmpe Chozen, der er nådesløs og overvælder ham til sidst. Miyagi, Sato og publikum reagerer med de håndholdte trommer, som de medbragte til festen, og dette hjælper Daniel, der kæmper bravt imod Chozen, der er forvirret. Trommeteknikken sikrer Daniel sejren, og truer Chozen med det dødbringende håndkantslag, men han husker lynhurtigt tilbage til Miyagis håndtering af Kreese tidligere på året, og trykker på Chozens næse og smider ham til jorden. Daniel omfavner Kumiko, mens landsbyboerne hylder ham, og Miyagi ser stolt på.

Dansk titel: Karate Kid Part II
Instruktion: ✞John G. Avildsen
Producer: ✞Jerry Weintraub
Forfatter: Robert Mark Kamen
Spilletid: 113 min.
Genre: Kampsport, ungdomsfilm, drama, osv
Udgivet: 20. juni 1986 (USA), 18. juli 1986 (DK)
Fotogalleri
Efterfølger: The Karate Kid III (1989)

MEDVIRKENDE:

✞Pat Morita – Miyagi (as Noriyuki ‘Pat’ Morita)
Ralph Macchio – Daniel
Pat E. Johnson – Referee
✞Bruce Malmuth – Announcer
✞Eddie Smith – Bystander
Martin Kove – John Kreese
Garth Johnson – Autograph Fan
Brett Johnson – Autograph Fan
Will Hunt – Postman
Evan James – Cab Driver (as Evan Malmuth)
Lee Arnone – Stewardess
Sarah Kendall – Stewardess #2
Yuji Okumoto – Chozen
Joey Miyashima – Toshio
✞Danny Kamekona – Sato
Raymond Ma – Cab Driver in Okinawa
George O’Hanlon Jr. – Soldier
Tamlyn Tomita – Kumiko
✞Nobu McCarthy – Yukie
✞Charlie Tanimoto – Miyagi’s Father
Tsuruko Ohye – Village Woman
Arsenio ‘Sonny’ Trinidad – Ichiro
Marc Hayashi – Taro
Robert Fernandez – Watchman
Natalie N. Hashimoto – Kumiko’s Street Friend
Diana Mar – Girl in Video Store
BD Wong BD Wong – Boy on Street (as Bradd Wong)
Clarence Gilyard Jr. – G.I. #1
Michael Morgan – G.I. #2
✞Jack Eiseman – G.I. #3
Jeffrey Rogers – G.I. #4
Aaron Seville – G.I. #5
Wes Chong – Sato’s Houseman
Traci Toguchi – Girl Bell Ringer
William Zabka – Johnny
Chad McQueen – Dutch
Tony O’Dell – Jimmy
Ron Thomas – Bobby
✞Rob Garrison – Tommy

UKREDITERET:

Joey Banks – Okinawa Martial Arts Class Student
Antonia Franceschi – The Dancer On The Television Set
Randee Heller – Lucille LaRusso (archive footage)
Ron Pohnel – Military Student
Elisabeth Shue – Ali (archive footage)
Chris Tashima – The Rockabilly Club Dancer

TRIVIA:

 • Arbejdet på filmen startede kun 10 dage efter premieren på den første film.
 • Filmoptagelsen begyndte den 23. september 1985 i Los Angeles og sluttede 20. december 1985.
 • Filmen fik blandet anmeldelser med ros for den nye placering, karaktererne og Moritas præstation, selvom nogle kritiserede elementer i historien, skurkene og nogle actionscener. Filmen blev dog en kommerciel succes og tjente over 115 millioner dollars på verdensplan, hvilket gjorde den til en af de mest indtjenende film i 1986 og den højeste indtjening i franchisen indtil remaken i 2010.
 • Grunden til, at man ikke kunne optage i Okinawa, er fordi byen er blevet for moderne, så man valgte at lede efter andre lokationer både i Japan og på Hawaii.
 • Producerne valgte en privatejet ejendom i Oahu, og fik lov til at filme på dele af grunden. Syv kopier af rigtige huser blev bygget for at lave Tomi byen i Okinawa, og mere end tre hektarer plantede afgrøder. 50 Okinawa-fødte beboere på Hawaii blev rekrutteret som statister.
 • Filmens signatursang var Peter Cetera’s “Glory of Love“, der blev nr. 1 i USA og fik en Academy Award nominering for Best Song. Man kan også høre Gheorghe Zamfirs smukke panfløjte i filmen. Soundtracket er bemærkelsesværdigt som det sidste album udgivet af United Artists Records.
 • Ved ASCAP Awards i 1987, vandt Bill Conti Top Box Office Films for den originale musik, der blev udgivet på United Artists Records. “Glory of Love” blev nomineret som Best Original Song.
 • Bill Conti valgte at indspille musikken til denne film i stedet for Rocky IV (1985). Peter Cetera skrev ironisk nok “Glory of Love” til Rocky IV, men Stallone valgte John Cafferty’s “Hearts on Fire” i stedet for.
 • Filmen medvirkede også til, at der blev udgivet videospil i 1987 til Atari, Amiga og Nintendo.
 • Følgende anerkendelser vises i slutkreditter: “Special thanks to Jerry Greenberg and Bob Greenberg from the Producer,” and “The title The Karate Kid has been used with the consent of DC Comics, Inc.”
 • Åbningsscenen finder sted lige efter at Daniel har vundet karateturneringen, hvilket binder de to film sammen. Det var meningen at scenerne skulle være med i slutningen af den første film, selvom den først blev filmet specielt til denne film.
 • Ifølge Martin Kove, var blodet på hans hænder ægte, da han knuste bilruden, men de beholdt optagelsen.
 • Det var meningen at Elisabeth Shue skulle have haft en mindre rolle i filmen, der viser Ali og Daniel slå op med hinanden, før hun rejste til Europa, men producerne skrottede det. Derfor nævner Daniel det kun til Miagi i filmen.
 • Tamlyn Tomita blev gode venner med Nobu McCarthy under optagelserne, og hun blev en slags mentor for hende. Tomita blev meget berørt over hendes pludselige død som 67 årig i 2020, da de lavede Gaijin – Ama-me Como Sou i 2005 sammen i Brasillien. Dette var i øvrigt Tomitas filmdebut. Hun er rent faktisk født i Okinawa.
 • Nobu McCarthy spillede faktisk Pat Moritas kæreste Momo i Happy Days (1974).
 • Billedet af “Miyagi Shimpo Sensei” som Miyagi viser Daniel, er en kampsportmester fra det 18. århundrede, Sakugawa Kanga. Også kendt som “Tode Sakugawa”, han var lærer til to-de, forløberen for moderne Karate.
 • Danny Kamekona, der spiller Sato, kan også ses i Magnum, P.I: The Eight Part of the Village (1982), hvor han også spiller en karakter med navnet Sato, der var en ven af Higgins under Anden Verdenskrig. Han spillede andre karakter i serien yderligere 5 gange (1981-1984). Efter denne film spillede han med i et par kendte film og serier, og hans sidste serie var Burke’s Law (1994-1995), hvor han medvirkede som Henry i 27 episoder.
  DØD: Han døde den 2. maj 1996 i Los Angeles, USA, 60 år gammel.
 • Yuji Okumoto, der spillede Chozen, havde i virkeligheden brunt bælte i karate. Yuji medvirkede sammen med Tamlyn Tomita og Pat Morita i filmen Only The Brave (2005) der handler om 442. Regimental Combat Team fra Anden Verdenskrig. Han gentog sin rolle som Chozen i Cobra Kai sæson 3, der blev udgivet 1. januar 2021 på Netflix.

FILMLOKATIONER:

 • Mr. Miyagis hus er det samme som i den første film. (Google Maps)
 • Mange af scenerne blev indspillet på Scene 15, 16 og 18 i Warner Brothers Burbank Studios, der ligger på 4000 Warner Boulevard, Burbank, Californien, USA. (Google Maps)
 • Scenerne i Okinawa blev filmet ved det nordøstlige O’ahu, Hawaii, USA. (Google Maps)

 

LINKS:
Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *