1994 – Wes Craven’s New Nightmare

 

Heather Langenkamp bor i Los Angeles med hendes mand Chase og deres unge søn Dylan. Hun er kendt for sin rolle som Nancy Thompson fra “A Nightmare on Elm Street filmserien, før hun fokuserede sin skuespilkarriere på fjernsynet. En aften har hun mareridt, og drømmer om at hendes familie angribes af Freddy Kruegers handske fra den kommende Nightmare-film, hvor to arbejdere bliver brutalt myrdet på scenen. Et jordskælv vækker hende, og ser et snitsår på Chase’s finger, nøjagtig der hvor han skar sig på handsken i drømmen. Men hun vælger at ignorere det i første omgang.
Heather får et opkald fra en en besat fan, der citerer Freddy Kruegers børnerim med en uhyggelig, Freddy-lignende stemme. Dette falder sammen med et møde hun har med New Line Cinema, hvor hun får fortalt idéen om, at hun skal spille Nancy igen i den nye film. Hun vidste ikke, at Chase arbejder på filmen.
Da hun vender hjem, ser hun Dylan stå i stuen og ser den originale Nightmare film, men da hun hiver ham væk fra fjernsynet og slukker det, skriger han voldsomt efter hende. De hyppigere opkald og Dylan’s besynderlige opførsel, får hende til at ringe efter Chase. Han skynder sig hjem fra sin arbejdsplads i Palm Springs, hvor de to medarbejdere ikke var dukket op. Chase falder i søvn på vej hjem i bilen og bliver dræbt af Freddy. Dylan bliver endnu mere påvirket af sin fars død, og Heathers mangeårige ven og kollega fra filmene, John Saxon, foreslår at hun søger lægehjælp til drengen, efter at hunhar et mareridt ved Chase’s begravelse, hvor Freddy forsøger at kidnappe Dylan.
Dylans helbred forværres, og han bliver mere paranoid, og tør ikke sove af frygt for Freddy Krueger. Heather besøger skaberen af Nightmare-filmene, Wes Craven, som indrømmer at have prækognitive mareridt om, at filmen fangede en gammel overnaturlig eksistens, der slippes fri efter at filmserien sluttede med “Freddy’s Dead”. I skikkelse af Freddy, fokuserer den nu på at dræbe hende, som Nancy – dens primære fjende, ved at dræbe hende i den virkelige verden. Robert Englund, der spiller Freddy har også en underlig viden om det, der beskriver den nye Freddy, som han fortæller Heather, og forsvinder derefter uden senere kontakt.
Efter endnu et jordskælv, tager Heather Dylan til hospitalet, hvor Dr. Heffner, mistænker at drengen misbruges, og foreslår at han bliver holdt øje med et stykke tid. Heather tager hjem for at hente Dylans udstoppede Tyrannosaurus, mens hans babysitter Julie holder øje med ham. Hendes opgave er at forhindre at sygeplejerskerne giver ham sovemedicin, men det lykkes ikke at stoppe dem. Dylan falder i søvn, og ikke længe efter gør hun det selv. Freddy dræber Jule brutalt i drømmen, og Dylan går i søvne og forlader hospitalet af sig selv, mens Heather jagter ham over motorvejen, ser hun Freddy der håner hende, ved at lade Dylan dingle i luften over trafikken.
På vej hjem ser hun, at Saxon taler som sin rolle som Don Thompson, og hun ser at hendes omgivelser og beklædning er forvandlet til Nancys, og hendes virkelighed overlappes med Freddys falske virkelighed. Da Heather giver efter i rollen som Nancy, popper Freddy ud i virkeligheden og bortfører Dylan fra hans seng til sin verden. Heather finder et spor af sovepiller, som Dylan har efterladt, som hun kan følge under dynen og ned i fodenden, hvor hun pludselig ryger ned i et hul og ned til Freddys fyrrum. Her kæmper hun mod Freddy, mens han jagter Dylan ind i fyrovnen. Dylan slipper væk, og skylnder sig tilbage til sin mor, og sammen skubber de Freddy ind i ovnen og tænder den. Dette dræber monstret og hans virkelighed.
Dylan og hans mor kommer ud under hans dyne, og Heather finder en kopi af filmens begivenheder i et manuskript ved foden af sengen. Indeni står en hilsen og en tak fra Wes, for at have besejret Freddy og spillet Nancy en sidste gang. Dylan spørger om det er en historie, og Heather siger ja og åbner manuskriptet for at læse for hendes søn.

Dansk titel: Wes Craven’s New Nightmare
Instruktion
: Wes Craven
Producer: Michael De Luca, Michael N. Knue, Robert Shaye, Aron Warner
Forfatter: Wes Craven
Baseret på: Karakterer af Wes Craven
Spilletid: 112 min.
Genre: Gyser/Slasher
Udgivet: 14/10/1994 (USA)
Fotogalleri
Efterfølger: Wes Craven’s New Nightmare

MEDVIRKENDE:

Jeff Davis – Freddy’s Hand Double (as Jeffrey John Davis)
Heather Langenkamp – Heather Langenkamp
Miko Hughes – Dylan
Matt Winston – Chuck
Rob LaBelle – Terry
David Newsom – Chase Porter
Wes Craven – Wes Craven
Marianne Maddalena – Marianne Maddalena
Gretchen Oehler – Script Supervisor
Tracy Middendorf – Julie
Cully Fredricksen – Limo Driver
Bodhi Elfman – TV Studio P.A.
Sam Rubin – Sam Rubin
Robert Englund – Robert Englund / Freddy Krueger
Claudia Haro – New Line Receptionist
Sara Risher – Sara Risher
Robert Shaye – Robert Shaye
Cindy Guidry – Kim at New Line
Ray Glanzmann – Highway Patrolman
Yonda Davis – Highway Patrolwoman
Michael Hagiwara – Coroner
W. Earl Brown – Morgue Attendant
Kenneth Zanchi – Minister
Jsu Garcia – Nick Corri (as Nick Corri)
Tuesday Knight – Tuesday Knight
Beans Morocco – Graveyard Worker
John Saxon – John Saxon
Tamara Mark – Patrice Englund
Fran Bennett – Dr. Heffner
Lin Shaye – Nurse with Pills
Deborah Zara Kobylt – Newscaster
Diane Nadeau – Counter Nurse
Star-Shemah Bobatoon – ICU Nurse #1 (as Star-Shemah)
Lou Thornton – ICU Nurse #2
Cynthia Savage – ICU Nurse #3
Jessica Craven – Junior Nurse with Needle
Sandra Ellis Lafferty – Senior Nurse with Needle
Thomas G. Burt – Security Officer
Tina Vail – Nurse Abbott

UKREDITERET:

Lena Banks – Mourner (uncredited)
Kathryn Greenwood – Nurse in Hospital Room with Heather
Kevin Harris – Hospital Intern
Amanda Wyss – Christina ‘Tina’ Grey (archive footage)

TRIVIA:

 • Filmoptagelsen varede fra 28. oktober 1993 og sluttede 28. januar 1994.
 • Filmen blev lavet for at fejre 10 års jubilæum for premieren på den originale film.
 • Dette er en selvstændig film, den syvende i franchisen, og har ikke nogen forbindelse med de tidligere film. Freddy Krueger portrætteres som en fiktiv filmskurk, der invaderer den virkelige verden og hjemsøger rolleindhaverne og filmholdet, der laver en film om ham. I filmen afbildes Freddy, som Wes Craven oprindeligt havde tænkt sig at han skulle være – mere truende og mindre komisk med en opdateret beklædning og udseende.
 • Skrevet med arbejdstitlen A Nightmare on Elm Street 7: The Ascension, har Wes Craven sat sig for bevidst at lave en mere interessant historie der bidrager til franchisen – som han anser for at være tegneserieagtig, og ikke tro mod hans originale temaer.
 • Mens jordskælvsscenerne allerede var skrevet ind i manuskriptet fra start, skete det pludseligt, at et jordskælv i Northridge i 1994 fandt sted midt under optagelserne. De besluttede sig så for at bruge ægte optagelser i filmen, for at vise de rigtige skader.
 • Craven havde beholdt det meste at beklædningen fra den første film som souvenirs, før New Line Cinema havde smidt det hele ud og genbrugte noget af det til denne film. Englund lånte sit originale Freddy-kostume (undtaget den originale handske) til brug til talkshowet, hvor han spiller Freddy, og Heathers og Saxons deres kostumer.
 • Filmen har mange personer med, der er involveret i filmindustrien, som spiller sig selv, herunder Heather Langenkamp, der er tvunget til at spille sin karakter Nancy Thompson.
 • Wes Craven havde oprindeligt tænkt sig at spørge om Johnny Depp kunne tænke sig at spille sig selv i filmen i begravelsescenen, men han turde ikke spørge om, men efter filmen var udgivet, mødte de hinanden, og så spurgte han Depp om han mon ville have sagt ja, hvis han var blevet spurgt. Depp svarede ja, og at Wes skulle have spurgt ham.
 • New Nightmare indeholder flere hyldester til den originale film, såsom citater og genskabelser af de mest berømte scener.
 • Filmen vandt en International Fantasy Film Award fra Fantasporto for bedste manuskript af Craven.
 • På trods af den indtjente 19,8 millioner dollars på et budget ud af 8 millioner dollars, hvilket gør den til den dårligst sælgende film i franchisen, fik den gode anmeldelser fra filmkritikerne, der førte til endnu en film i serien i 2003, Freddy vs. Jason, der er en krydsning med Friday the 13th filmserien, i det samme univers som Nightmare-serien.
 • Dette er Englunds yndlingsfilm i francghisen, alene på grund af de originale skuespillere fra første film og så manuskriptet der er smart og originalt i en selvhenvisende horrorhistorie.
 • Talkshow scenen er inspireret af en rigtig begivenhed som Craven og Englund deltog i, der handlede om horrorfilm er dårlige for børn. Der var både forældre og børn i publikum, og alle børnene begyndte at heppe på Freddy. Alle forældrene vendte et chokeret blik mod værten.
 • I virkeligheden er Heather Langenkamps rigtige mand, David LeRoy Anderson special effekt-mand, lige som i filmen.Han afviste at spille med i filmen.
 • Miko Hughes har haft den syede dinosaurus siden filmoptagelsen sluttede. Craven havde en original kopi uden arene.
 • Man kan se Wes Cravens datter Jessica, som sygeplejerske.

FILMLOKATIONER:

 • Heather Langenkamp’s hus – 5132 Calvin Ave. Tarzana, Ca. (Google Maps)
 • De tidligere kontorer hos New Line Cinema ligger ved 116 N. Robertson Blvd. Los Angeles, Ca. (Google Maps)

LINKS:

Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *