1991 – Freddy’s Dead: The Final Nightmare

“Do you know the terror of he who falls asleep? To the very toes he is terrified, because the ground gives way under him, And the dream begins… “
– Friedrich Nietzsche

Mange år er gået, siden Freddy Krueger var på spil og dræbte næsten alle børnene i Springwood, Ohio. Den eneste overlevende teenager, John Doe, konfronteres af Freddy i sin drøm. Han vågner op lige udenfor bygrænsen, men på grunde af et slag i hovedet, husker han ikke hvem han er eller hvorfor han er der.
I et hus for adfærdsvanskelige unge, beslutter tre af beboerne – Spencer, Carlos og Tracy – at stikke af til Californien. Politiet finder John og fører ham til krisecenteret, hvor  han bliver Dr. Maggie Burroughs patient. Maggie finder et avisudklip fra Springwood i Johns lomme. For at hjælpe hans hukommelse på vej, tager hun ham med til byen, uden at vide at de tre beboere gemmer sig i varevognen. De er lige ved at køre galt, da John får et anfald, og de tre unge bliver opdaget.
Tracy, Spencer og Carlos forsøger at stikke af fra byen, men holder en pause i et forladt hus i nærheden. John og Maggie besøger børnehjemmet i Springwood og opdager, at Freddy havde et barn. John tror, at han er det barn, fordi Freddy lod ham leve. På Elm Street falder Carlos og Spencer i søvn og dræbes af Freddy. Tracy er tæt på at blive næste offer, men vækkes af Maggie. John, der gik ind i drømmeverdenen for at hjælpe Spencer, sover stadig. Maggie og Tracy tager ham med tilbage til krisecentret. På vejen tilbage angriber Freddy John i drømmen. Inden John bliver dræbt, afslører Freddy at hans barn er en pige; Da John dør, fortæller han dette til Maggie. Tracy og Maggie vender tilbage til krisecentret, hvor de opdager, at ingen husker John, Spencer eller Carlos, undtaget Doc, som har lært at kontrollere sine drømme. Maggie finder sine adoptionspapirer og indser, at hun er Freddys datter. Hendes fødselsnavn var Katherine Krueger, og hun fik skiftet navn til Maggie Burroughs, da hendes far blev arresteret efterfølgende myrdet.
Doc opdager, at Freddys kræfter kommer fra drømmedæmoner, der hele tiden bringer ham tilbage, samt at han kan dræbes, hvis han bringes ind i den virkelige verden. Maggie beslutter sig at være den, der træder ind i Freddys sind, for at trække ham ud i den virkelige verden. Hun tager 3D briller på, og trænger ind i hans sind i drømmen. Inde i Freddys sind, finder hun ud af, at han blev mobbet som barn, blev misbrugt og mishandlet af sin stedfar, og gjorde også skade på sig selv som teenager og myrdede sin kone. Freddy fik magten til at blive udødelig af drømmedæmonerne. Det lykkedes trods en hård kamp, at få trukket Freddy ud af drømmen og ind i den virkelige verden, hvor de kæmper mod hinanden, og Maggie besejrer ham, ved at dræbe ham med sin egen handske, samt en rørbombe, der eksploderer Freddys sår i brystkassen.
Maggie smiler lettet til Tracy og Doc. Hun er overbevist om, at Freddy er død – en gang for alle!

Dansk titel: Freddy’s Dead: The Final Nightmare
Instruktion
: Rachel Talalay
Producer: Michael De Luca, Michael N. Knue, Robert Shaye, Aron Warner
Forfatter: Michael De Luca
Fortælling: Rachel Talalay
Baseret på: Karakterer af Wes Craven
Spilletid: 89 min.
Genre: Gyser/Slasher
Udgivet: 13/9/1991 (USA)
Fotogalleri
Efterfølger: Wes Craven’s New Nightmare (1994)

MEDVIRKENDE:

Robert Englund – Freddy Krueger
Lisa Zane – Maggie Burroughs
Shon Greenblatt – John Doe
Lezlie Deane – Tracy
Ricky Dean Logan – Carlos
Breckin Meyer – Spencer
Yaphet Kotto – Doc
Tom Arnold – Childless Man (as Mr. Tom Arnold)
Roseanne Barr – Childless Woman (as Mrs. Tom Arnold)
Elinor Donahue – Orphanage Woman
Johnny Depp – Guy on TV (as Oprah Noodlemantra)
Cassandra Rachel Friel – Little Maggie / Katherine Krueger
David Dunard – Kelly
Marilyn Rockafellow – Mrs. Burroughs
Virginia Peters – Woman in Plane
Stella Hall – Stewardess
Lindsey Fields – Loretta Krueger (as Lyndsey Fields)
Angelina Estrada – Carlos’ Mother
Peter Spellos – Tracy’s Father
Tobe Sexton – Teen Freddy
Chason Schirmer – Young Freddy
Michael McNab – Spencer’s Father
Matthew Faison – Springwood Teacher
Vic Watterson – Officer #1
Carlease Burke – Officer #2
Robert Shaye – Ticket Seller (as L.E. Moko)
Warren Barrington – Cop in Shelter (as Warren Harrington)
Mel Scott-Thomas – Security Guard
Jonathan Mazer – Angry Boy

UKREDITERET:

Frank Catalano – Various
Alice Cooper – Freddy’s Father
Joshua Weisel – Freddy

TRIVIA:

 • Filmoptagelsen varede fra 14. november 1990 til februar 1991.
 • Filmens handling finder sted fra 14. juni til 17. juni 1999.
 • Dette er den første film ‘A Nightmare On Elm Street’, der ikke har ordene ‘Elm Street’ i titlen.
 •  Som et publicity stunt for både Freddy’s Dead og tegneseriernes historie, der stadig blev udgivet omkring premieren af denne film, afhold New Line Cinema en imiteret begravelse for Freddy Krueger ved Hollywood Forever Cemetery i Los Angeles, der inkluderes mange fra filmene så som: Alice Cooper, Lezlie Deane, Shon Greenblatt, Ricky Dean Logan, Breckin Meyer, Tobe Sexton, Lisa Zane, Lisa Wilcox og Whit Hertford. Andy Mangels og Rachel Talalay var blandt andre til stede.
 • Ifølge Alice Cooper i Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010) erklærede han, at han bliver bedt om at være i film hele tiden, men de vil altid have ham i make-up som sin onstage-persona. Han indvilligede i at være med i denne film ikke kun fordi han var fan af franchisen, men også hvis han kunne spille sin karakter som Freddys far som sig selv uden sit sædvanlige Alice Cooper-look.
 • Los Angeles’ borgmester blev opmuntret af New Line Cinema til at erklære den 13. september, “Freddy Krueger Dag“, hvilket blev stærkt kritiseret for at ære en massemorder. Robert Englund kommenterede, “vi må adskille rigtige forbrydelser fra film-escapisme.”
 • Filmens soundtrack blev udgivet den 24. september 1991 af Warner Bros. Records. Følgende kunstnere medvirkede: Goo Goo Dolls, Junk Monkeys, Johnny Law, Chubby Rock, Iggy Pop, Young Lords, Fates Warning.
 • komponisten Brian May (ikke dén Brian May fra Queen), stod for filmmusikken.
  DØD: Han døde den 25. april 1997, 62 år gammel i Melbourne, Australien.
 • Flere kendisser dukkede op i filmen som: Johnny Depp, Roseanne Barr, Tom Arnold og Alice Cooper. Iggy Pop synger titelsangen, der høres i slutningen af filmen, ledsaget af klip fra de foregående film.
 • Ricky Dean Logan, skuespilleren, der spillede Carlos, fik oprindeligt rollen som John Doe. men rollen som Carlos var den, som han ønskede. Shon Greenblatt fik derefter rollen som John Doe.
 • Når Freddy slår Tracy i ansigtet under deres episke kamp, ​​rammer Robert Englund virkelig Lezlie Deane.
 • Selvom hun spiller en teenager, var Lezlie Deane 26 år på optagelsestidspunktet.
 • Robert Englund har udtalt, at hans yndlingsdrab i franchisen, er Carlos ‘død i denne film.
 • Selvom denne film er den sidste “Nightmare on Elm Street”. Ville Robert Englund vende tilbage som den ikoniske rædselantagonist for Wes Cravens New Nightmare (1994), og han ville spille rollen en sidste gang i Freddy vs. Jason (2003).

FILMLOKATIONER:

 • Filmlokationer  inkluderer Artesia, Beverly Hills, Los Angeles, Sierra Madre og Studio City, CA.
 • Krisecentret ligger i 2630 Lacy St. Los Angeles, Ca. (Google Maps)
 • Varevognen kører til Springwood på Franklin Canyon Dr. and Lake Dr. Beverly Hills, Ca. (Google Maps)
 • Karnevalsscenen er filmet ved Bailey Canyon Wilderness Park i Sierra Madre, Ca. (Google Maps)
 • Skolens klokketårn ligger ved Watt Way and W. 37th Pl. Los Angeles, Ca.(Google Maps)
 • Tracy, Carlos og Spencer kører ved Agnes Ave. and Woodbridge St. Studio City, Ca. (Google Maps)
 • Freddy Kruegers hus lå på 18408 Clarkdale Ave. Artesia, Ca. Det blev revet ned i 2009. (Google Maps)

LINKS:

Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *