1989 – A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child

 

One, two, Freddy’s coming for you. Three, four, better lock your door. Five, six, grab your crucifix. Seven, eight, better stay awake. Nine, ten, he’s back again…

Et år efter at Alice og Dan begyndte at date, er der stadig ikke tegn på liv fra Freddy Krueger. Men en dag, mens hun bader, får hun en vision om sig selv, der er klædt ud som en nonne, hvis navneskilt siger: Amanda Krueger, ved et underligt psykiatrisk hospital. Hun angribes af nogle patienter, men kommer tilbage til virkeligheden igen. Næste dag er sidste dag på gymnasiet, sammen med hendes nye venner Greta, en håbefuld kommende supermodel, Mark, der er tegneserieentusiast og Yvonne, der arbejder som frivilligt på hospitalet og er en aktiv svømmer. Alice fortæller om sit mareridt, men Dan beroliger hende, ved at fortælle at hun har kontrollen over hendes drømme.
På vej til arbejdet, befinder hun sig pludselig igen på hospitalet, hvor hun ser Amanda føde et grusomt misdannet barn, der flygter ud af operationsstuen. Alice følger efter barnet ind i kirken, hvor hun besejrede Freddy. Babyen finder Freddys rester, og vokser hurtigt til en voksen, og fortæller hende, at han har fundet en måde at komme tilbage igen. Hun vækker Dan, og beder ham om at komme hen til hende. På vej hen til Alice, falder han i søvn i bilen, og bliver angrebet af Freddy, der skræmmer ham og får ham til at køre ind i en modkørende trafik. Alice besvimer, da hun ser ulykken, og Dan, der vågner op og hånes af Freddy i hans krop. Hun vågner på hospitalet, hvor hun hører nyheden om at Dan er død, men at hun er gravid med hans barn. Om natten får hun besøg af en lille dreng, der hedder Jacob, men dagen efter fortæller Yvonne, at der ikke er nogen børn på hendes etage, og heller ingen børneafdeling.
Yvonne er ikke modtagelig på Alices historie, og tror ikke på at Freddy findes, men Mark og Greta er mere åbne.
Om eftermiddagen ved Gretas fest, falder hun i søvn ved bordet. Hun drømmer at hun skælder sin mor ud over hendes kontrollerende adfærd omkring hendes vægt, lige indtil Freddy dukker op og tvinger hende til at æde sig selv, før hun bliver kvalt til døde, foran de grinende gæster. I den virkelige verden falder hun pludseligt om foran sin mor og hendes gæster. Yvonne og Alice besøger Mark, som sørger over Gretas død, hvilket får dem til at skændes indbyrdes. Mark falder i søvn og bliver Freddys næste offer, men Alice redder ham lige før hun ser Jacob igen. Jacob antyder, at Alice er hans mor. Hun beder derfor Yvonne om at give hende en tidlig ultralydsskanning, og opdager, at Freddy fodrer hans ofre til Jacob, for at gøre ham til en kopi af sig selv.
Yvonne og Dans forældre mener stadig, at Alice er skør. Dans forældre insisterer på, at hun giver dem barnet, når det er født, hvilket hun bestemt nægter. Alice og Mark er i gang med at finde historien om Freddy og nonnen Amanda. Da de opdager, at Amanda prøvede at stoppe Freddy, leder de efter hendes opholdssted, og Alice falder i søvn, for at finde Amanda på Hospitalet. Mens hun er der, lokker Freddy hende væk ved at true Yvonne, der er faldet i søvn i hendes jacuzzi. Alice redder hende, og så tror Yvonne endelige på hende. Mark falder i søvn og trækkes ind i en tegneseriedrøm, hvor Freddy skærer ham i strimler.
Alice falder i søvn igen og vil finde Freddy og hendes søn, og ledes ind i en labyrint, før hun trækker Freddy ud af sig selv. Yvonne finder Amandas rester på Hospitalet, og slutter sig til kampen i drømmeverdenen og opmuntrer Jacob til at bruge den magt, som Freddy har givet ham. Jacob ødelægger Freddy, der absorberes af hans mor, mens Alice samler Jacob op, som er en lille baby. Amanda, der kæmper med at holde Freddy inden i sig, råber til Alice, at hun skal skynde sig i sikkerhed. Amanda spærrer Freddy inde i tide.
Flere måneder efter, nyder Jacob Daniel Johnson med sin mor, morfar og Yvonne. Nogle børn, der sjipper og synger Freddy’s vuggevise, ses i baggrunden.

Dansk titel: Freddys sidste mareridt
Instruktion
: Stephen Hopkins
Producer: Robert Shaye, Rupert Harvey
Forfatter: Leslie Bohem
Fortælling: John Skipp, Craig Spector, Leslie Bohem
Baseret på: Karakterer af Wes Craven, Bruce Wagner, William Kotzwinkle, Brian Helgeland
Spilletid: 96 min.
Genre: Gyser/Slasher
Udgivet: 11/8/1989 (USA), 9/7/1990 (DK)
Fotogalleri
Efterfølger: Freddy’s Dead: The Final Nightmare

MEDVIRKENDE:

Robert Englund – Freddy Krueger
Lisa Wilcox – Alice
Kelly Jo Minter – Yvonne
Danny Hassel – Dan
Erika Anderson – Greta
Nicholas Mele – Dennis Johnson (as Nick Mele)
Joe Seely – Mark
Valorie Armstrong – Mrs. Jordan
Burr DeBenning – Mr. Jordan
Clarence Felder – Mr. Gray
Michael Ashton – Gurney Orderly
Beatrice Boepple – Amanda Krueger
Matt Borlenghi – Jock
Noble Craig – Merging Freddy
E.R. Davies – Delivery Doctor
Beth DePatie – Anne
Will Egan – Semi-Truck Driver
Stacey Elliott – Girl in Locker (as Stacy Elliott)
Steven Grives – Dr. Moore (as Stephen Grives)
Whit Hertford – Jacob (as Whitby Hertford)
Jennifer Honneus – Asylum Girl
Jake Jacobs – Trendy Guest
Annie Lamaje – Elm Street Kid
Gerry Loew – Orderly #1
Kara Marie – Baby Jacob
Roxanne Mayweather – Delivery Nurse
Don Maxwell – Coach Ostrow
John R. Murray – Customer
Marnette Patterson – Little Girl (as Marne Patterson)
Cameron Perry – Guest
Marc Siegler – Thirty-Something (as Mark Siegler)
Michael Bailey Smith – Super Freddy (as Mike Smith)
Pat Sturges – Racine Gibson
Cesar Anthony Torres – Cop
Peter Trencher – Trendy
Wally George – Wally George
Ron Armstrong – Hot Seat Band Member
Ted Nugent – Hot Seat Band Member
Rudy Sarzo – Hot Seat Band Member
Eric Singer – Hot Seat Band Member

UKREDITERET:

Jill Adler – Dinner Guest
Andre G. Ellingson – Orderly
Victor A. Haddox – Asylum Inmate
James Vallo – Paramedic

TRIVIA:

 • Filmen er den slasher-film, der er den mest indbringende udgivet i 1989. Den er i øjeblikket den næstbedst-indtjenende mareridt på Elm Street-filmen.
 • Filmen blev udgivet på VHS og Laserdisk den 20. december 1989.
 • Filmen modtog for det meste negative anmeldelser fra kritikere, og var også den der tjente mindst af alle filmene i franchisen.
 • Filmen modtog udmærkelsespriser fra hhv. Fantasporto Awards, som gik til intruktør Stephen Hopkins (Critic Awards), og en Razzie Award til Worst Original Song, gik til Bruce Dickinson’s sang “Bring Your Daughter…to the slaughter”, og endelig en Young Artist Award som Whit Hereford vandt (Best Young Actor)
 • Stephen King og tegneserieforfatter Frank Miller blev tilbudt jobbet med at skrive og instruere denne film. De begge takkede nej. Pudsigt nok, er denne film tydeligt refereret til i IT (2017).
 • Instruktør Stephen Hopkins fik kun fire uger til at filme i, og yderligere fire uger til at redigere filmen. Dette betød, at han måtte filme én scene, mens holdet arbejdede på den næste, så de kunne filme næsten kontinuerligt. Efter han klarede den opgave, var filmstudiet så imponeret, at de gav ham opgaven at instruere Predator 2 (1990), hvilket er lidt underligt, da den film ikke er New Line Cinemas, men 20th Century Fox.
 • Stephen Hopkins har udtrykt skuffelse over den færdige film, og sagde at den blev hastigt optaget, urimeligt budget, og New Line Cinema og MPAA klippede alt det bedste ud af den, for at den ikke skulle få en X-rating pga. volden og de ekstremt grafiske scener.. Det var en ok film, med et par gode scener, men endte med at blive totalt pinlig, og han ikke kan holde ud at se på den længere. En ikke-klassificeret version af filmen, som indeholdt længere, mere grafiske versioner af Dan, Greta og Marks dødsscener, blev oprindeligt udgivet på VHS og Laserdisc-formater. Nogle af disse scener kan ses i “Never Sleep Again” dokumentaren.
 • Sidste film i ‘A Nightmare on Elm Street’ -franchisen, der blev udgivet på videokassette af Media Home Entertainment.
 • Filmens soundtrack består af 10 heavy metal og hard rock sange på den første side og primært hip hop sange på den anden side. Kunstnerne: Bruce Dickinson, Romeo’s Daughter, W.A.S.P., Mammoth, Slave Raider, Whodini, Samantha Fox, Kool Moe Dee, Doctor Ice, Schoolly D.
 • Filmens handling finder sted i juni 1989.
 • Dette er anden og sidste gang karakteren af ​​Amanda Krueger / søster Mary Helena (Beatrice Boepple) vises i filmserien. Hendes første optræden var i Morderisk mareridt 3 (1987) og blev spillet af Nan Martin.
 • Motorcyklen, der angriber Dan, er en Yamaha V-Max 1200.
 • Eric Singer, tidligere trommeslager for Alice Cooper, Black Sabbath, Badlands, og nuværende KISS trommeslager, laver en komo som et af bandets medlemmer i tv-showet.

FILMLOKATIONER:

 • Westin Hills, hvor Amanda Krueger dukker op og taler med Alice ligger ved 340 Royce Dr. Los Angeles, Ca. (UCLA) (Google Maps)
 • Crave Inn Diner hvor Alice stadig arbejder, hedder Café Laurent og ligger på 4243 Overland Avenue, Culver City, California, USA. (Google Maps)
 • Marks arbejde ligger ved 2277 E. 15th St. Los Angeles, Ca. (Google Maps)

LINKS:

Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *