DE UHELDIGE HELTE (1971)

Foto lånt fra: 5 things you didn’t know about ‘The Persuaders!’ | Classic Driver Magazine

Den rige engelske Lord Brett Sinclair turer rundt i sydeuropa og nedlægger damer på stribe. Samtidig er den rige amerikanske oliemagnat, Danny Wilde, på rundtur i sydeuropa også. Dommer Fulton lokker de to i en fælde og “overtaler” de to modvillige playboys til at løse diverse opgaver for ham. De involverer altid dejlige damer, et godt gammeldags slagsmål og nogle grumme skurke.
Disse to mænd er komplette modsætninger, men bliver hurtigt gode venner gennem deres eventyr og risikerer konstant deres eget liv for hinanden.
En tidstypisk serie fra 1970’erne, men et nostalgisk gensyn værd. Fuld af humor og frække bemærkninger.

Vist i dansk TV:

DR: 1971-1974, 1980, 1998, 2006

DR2: 2005, 2006, 2007

SCREENSHOTS I FØLGENDE AFSNIT ER FRA MIN EGEN DVD BOKS MED DE UHELDIGE HELTE!!!

Tony Curtis, som Daniel Wilde
Roger Moore, som lord Brett Sinclair
Laurence Naismith, som dommer Fulton

01: Overture (17. september 1971)
02: The Gold Napoleon (24. september 1971)
03: Take Seven (1. oktober 1971)
04: Greensleeves (8. oktober 1971)
05: Powerswitch (15. oktober 1971)
06: The Time and the Place (22. oktober 1971)
07: Someone Like Me (29. oktober 1971)
08: Anyone can Play (5. november 1971)
09: The Old, the New and the Deadly (12. november 1971)
10: Angie… Angie (19. november 1971)
11: Chain of Events (26. november 1971)
12: That’s Me Over There (3. december 1971)
13: The Long Goodbye (10. december 1971)
14: The Man in the Middle (17. december 1971)
15: Element of Risk (24. december 1971)
16: A Home of One’s Own (31. december 1971)
17: Five Miles to Midnight (7. januar 1972)
18: Nuisance Value (14. januar 1972)
19: The Morning After (21. januar 1972)
20: Read and Destroy (28. januar 1972)
21: A Death in the Family (4. februar 1972)
22: The Ozerov Inheritance (11. februar 1972)
23: To the Death, Baby (18. februar 1972)
24: Someone Waiting (25. februar 1972)

 

TRIVIA:

  • Idéen til denne serie er skabt af Robert S. Baker og Formanden for engelske ITC, Lew Grade, der var inspireret fra en af de sidste episoder fra The Saint, der kørte fra 1962-1969. I “The Ex-King of Diamonds”, danner Simon Templar par med en oliemand fra Texas (Stuart Damon) i et eventyr i Monte Carlo.
  • Lew Grade, der havde et tæt samarbejde med den store amerikanske TV-station ABC, solgte “The Persuaders!” til ABC, før der forelå noget manuskript, da han foreslog Tony Curtis’ medvirken. Og det lykkedes også Lew Grade at overtale skuespilleren til at medvirke, selvom denne ellers ikke vil lave TV-serier. Den anden hovedrolle ville han have englænderen Roger Moore, der blev kendt som Simon Templar i ITC’s populære “The Saint” (1962-69), til at spille og havde allerede solgt TV-serien med dennes navn tilknyttet, før han var blevet spurgt, og Moore, der ellers stod i venteposition til at overtage rollen som James Bond efter Sean Connery, lod sig overtale pga. beløbets størrelse. Der var dog forskel på de to skuespilleres lønninger, Tony Curtis fik hver uge £6.500 og Roger Moore £4.500. Roger Moore’s andel i “The Persuaders!” overskud på £100.000 pr. episode gjorde dog ham til den første engelske skuespiller, der blev millionær på en TV-serie alene.
  • Rollen som Danny Wilde blev i første omgang tilbudt Rock Hudson, der takkede nej, og det samme gjorde Glenn Ford, og det ledte til Tony Curtis der blev hyret. Han var 46 år gammel, da han indspillede serien. Han udførte alle sine egne stunts og kampsekvenser.
  • Den 44-årige Roger Moore, der i de to produceres øjne var selvskrevet til rollen, tøvede med at takke ja til rollen som Brett Sinclair, da han på dette tidspunkt havde fortalt at han var færdig med tv-serier. Han tog ti kilo på under optagelserne til serien, og tilskrev det store mængder ægte champagne, der blev indtaget undervejs i optagelserne. Han gik også så meget op i sin prangende garderobe, som han skabte sammen med en skrædder, og er derfor også krediteret til sidst i rulleteksterne i hvert afsnit.
  • Persuaders! blev filmet i Storbritannien, Frankrig og Italien mellem maj 1970 og juni 1971. Hvert afsnit blev skudt på lokaliteter rundt om i Europa og tog omkring 12 dage at filme. Prisen per afsnit lød dengang på 100.000 pund, hvilket gjorde den på sin tid til den dyreste tv-serie i England. Den høje pris skyldte primært lønnen til de to hovedrolleindehavere.
  • Showet brugt mange af ressourcerne i Moores tidligere serie, The Saint. Disse omfattede lokationer og tanken om at genbruge mange af de synlige køretøjer fra episode til episode. Det mest indlysende genbrug var imidlertidig gæstestjerne fra The Saint, et eksempel er bedemandensrollen, spillet af Ivor Dean, der havde portrætteret politiinspektør Claud Eustace Teale.
  • I Europa blev “The Persuaders!” en kæmpe succes, og i dag har TV-serien opnået kultstatus og står som én af de største succeser i engelsk TV-historie, men faktum er, at den aldrig blev en succes i USA, hvis marked den var beregnet til, og dér produktionspengene kom fra.
  • Det var ellers meningen, at “The Persuaders!” skulle produceres i 5 sæsoner, men TV-stationen ABC, der sendte serien i USA, sendte selv kun 20 af de 24 episoder og lukkede produktionen af flere sæsoner.
  • John Barry, der er kendt for at have skrevet det berømte James Bond tema “007” samt bidrag til Bond-musikken til og med 1989, har skrevet den fantastisk flotte titelsang til “The Persuaders!” samt musikken, der bruges i de forskellige scener. Begge dele en musikalsk nydelse og introens klipning et sandt mesterværk.
  • Sinclairs bil er en Aston-Martin DBS 1969. Wildes bil er en Ferrari 246 Dino GT 1969.

FILMLOKATION (ER):

Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, England, UK

LINKS:

Wikipedia (eng.)

Roger Moore Official Website
Wikipedia (eng.)

Tony Curtis Official Website
Wikipedia (eng.)

LOKATIONER:

The Persuaders! Locations (theavengers.tv)
James Bond Locations: The Persuaders!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *