19. The Purr-fect Crime

The Purr-fect Crime

Catwoman indleder en række tyverier, der får kommissær Gordon til at indkalde Batman og Robin. Det viser sig hurtigt, at der ligger noget mere vigtigt bag forbrydelsen end man lige kan se. Den Dynamiske Duo opsporer Catwomans hule, hvor Robin tages til fange og Batman får et valg mellem to døre. Hvis han vælger den rigtige dør, finder han Catwoman, hvis han tager den forkerte, er han dødsdømt.

CITAT:

Batman: Robin, you haven’t fastened your safety Bat-belt.
Robin: We’re only going a couple of blocks…
Batman: It won’t be long until you’re old enough to get a drivers license, Robin. Then you’ll be able to drive the Batmobile and other vehicles. Remember: motorist safety.
Robin: Gosh, Batman, when you put it that way…

Intruktion: Murray Golden
Producer: Howie Horwitz
Forfattere: Stanley Ralph Ross & Lee Orgel
Baseret på karakterer af: Bob Kane & Bill Finger
Spilletid: 25 min.
Genre: Action, Eventyr, Komedie
Produceret af: 20th Century Fox
Udgivet: 16. Marts 1966

 

MEDVIRKENDE:

✞Adam West – Batman
Burt Ward – Robin
✞Alan Napier – Alfred
✞Neil Hamilton – Commissioner Gordon
✞Stafford Repp – Chief O’Hara
✞Madge Blake – Mrs. Cooper
✞Jock Mahoney – Leo
✞Harry Holcombe – Mr. Andrews
✞Ralph Manza – Felix
Julie Newmar – The Catwoman
✞Pat Zurica – Guard

 

UKREDITERET:

✞William Dozier – Narrator (stemme)

 

TRIVIA:

 • ABC afbrød denne udsendelse for en vigtig nyhedsudsendelse. NASA Astronauterne Neil Armstrong og David Scott havde problemer med knapperne på Gemini 8 rumfartøjet, og det var tæt på at de mistede livet. Tusinder af seernes lavede en telefonstorm til ABC, ikke fordi at astronauterne var i fare, men for at klage over afbrydelsen af episoden!
 • Mens Bruce og Dick spiller en kompliceret udgave af skak, udbryder Dick “Holy Reshevsky!”, som er en henvisning til den polsk-fødte vidunderbarn og amerikansk stormester i skak, Samuel Reshevsky.
 • Titlen er baseret på Catwomans udtale af “den perfekte forbrydelse”, som betyder at man aldrig har hørt om den, eller har fundet gerningsmanden.
 • Julie Newmar designede og syede hendes Catwoman dragt. Den berømte guldhalskæde som Catwoman bærer i alle episoder har ingen betydning for plottet – det var blot en modeerklæring.
 • Denne episode markerer den eneste gang vi ser kommissær Gordon’s sekretær, Bonnie. Skuespilleren der spillede hende, var ukrediteret (derfor ukendt).
 • Dette er første episode, hvor vi ser den Dynamiske Duo ses spænde deres sikkerhedsbælter før de kører i Batmobilen. Batman giver Robin en lektion på chaufførens sikkerhed (Dette var angiveligt som svar på de mange klager fra seere, der sagde at Batman er et dårligt eksempel på en bilist der ikke bruger sikkerhedsselen!).
 • Mens Batmobilen kører fra Wayne Manor i denne episode, ser vi det var passagerernes perspektiv.
 • Catwoman’s håndlangere er opkaldt efter popkultur-katte; Leo Løven og Felix Katten.
 • Catwoman henviser i denne episode til hendes foretrukne kæledyr, tigeren Tinkerbell, som hun bruger til at spille en “morsom” udgave af “The Lady or the Tiger?” med Batman.
 • Stillbilleder fra denne og efterfølgende episode blev konverteret til 3D billeder af Viewmaster i sommeren 1966.
 • Pat Zurica, der spillede vagt, medvirkede også i Patton – pansergeneralen (1970). Han døde den 29. marts, 1985, 53 år gammel.
 • Harry Holcombe der spillede Mr. Andrews, var med i 6 afsnit af Perry Mason (1963-1966) og 16 episoder af Bonanza (1969-1972) . Han døde den 17. september, 1987, 80 år gammel.
 • Jock Mahoney var en kendt stuntman der var stand-in for Errol Flynn, John Wayne og Gregory Peck. Han spillede Leo (2 gange, 1966) og H.L. Hunter (1 gang, 1968) i Batman-serien. Han døde af et hjerteanfald den 14. december, 1989, 70 år gammel.
 • Ralph Manza, der spiller Felix, medvirkede også i gæsteroller i The Twilight Zone (1959), 4 afsnit af Perry Mason (1961-1964), 5 afsnit af Get Smart (1967-1970), 3 afsnit af Skum (1981), Philadelphia-experimentet (1984), The Twilight Zone (1985), Get Shorty (1995) og Godzilla (1998). Han døde af komplikationer fra et hjerteanfald den 31. januar, 2000, 78 år gammel.

FILMLOKATION(ER):

20th Century Fox Studios – 10201 Pico Blvd., Century City, Los Angeles, California, USA

LINKS:

imdb.com
Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *